Suomalaisia vaakunoita

kirjankuva1 356 VAAKUNAA VÄRIKUVINA

SUOMALAISIA VAAKUNOITA on teos, jossa julkaistaan ensi kertaa kootusti suomalaisia henkilö-, suku- ja yhteisövaakunoita. Vaakunat ovat Suomen Heraldisen Seuran ylläpitämään vaakunarekisteriin vuoden 2005 loppuun mennessä otetut 1356 vaakunaa. Rekisteröinti jatkuu edelleen. Heraldinen Seura ryhtyi 1950-luvun lopulla rekisteröimään henkilöiden ja sukuseurojen ns. porvarisvaakunoita. Rekisterin perustaminen koettiin tarpeelliseksi, kun Suomessa virisi kiinnostus suku­tutkimukseen. Rekisteriin hyväksytään vaakunoita, jotka täyttävät hyvälle vaakunalle asetettavat vaatimukset ja jotka erottuvat jo rekisteriin otetuista kuten myös olemassa olevista julkisista vaakunoista. Vaakunarekisteriä ylläpitämällä Heraldinen seura pyrkii osaltaan pitämään yllä ja edistämään suomalaisen heraldiikan tasoa, jolla se pääsi maailman tietoisuuteen 1950-luvulla, kun kaikille Suomen kunnille hankittiin oma vaakuna.

Jokaisella on oikeus omaan vaakunaan
Vaakunakirjan tekijät toivovat, että teos antaa virikkeen oman suku-, perhe- tai henki­lövaakunan hankkimiseen. Vaakunaa voi esimerkiksi käyttää kirjan­omistajanmerkissä tai valmistuttaa siitä isännänviirin taikka suvun pöytäviirin. Kirja tarjoaa lukuisia hyviä esimerkkejä persoonallisista vaakunoista.

SUOMALAISIA VAAKUNOITA kirja kuuluu samaan sarjaan kuin aikaisemmin julkaistu Heraldiikan opas.

aukeama_000
Kirjan aukeamalla on 12 vaakunakuvaa selityksineen. Täydellisen vaakunakuvan korkeus on 6,5 senttiä ja kilvellisen 4 senttiä. Kuvat on korkealaatuisia 300dpi tuumalle. Kirjan koko on 28*22 senttiä ja siinä on 256 sivua.